Det viser resultatet av Bloomberg News sin månedlige undersøkelse foretatt den seneste uken.

Nesten nullvekst
Den årlige vekstraten vil ifølge undersøkelsens medianestimat være 0,3 prosent i første halvår 2008, et halvt prosentpoeng lavere enn forrige måneds anslag. 62 økonomer besvarte spørsmålet.

Høyere drivstoffpriser, lavere sysselsetting og fallende boligverdier vil svekke konsumforbruket og dempe virkningen av skattelettelsene som blir innført i mai.

- Vi ser at nedgangen i boligprisene tiltar, og vi ser et vedvarende press på energikostnadene. Begge disse utviklingene har vært verre enn ventet, sier sjeføkonom Ethan Harris i Lehman Brothers til Bloomberg News.





50 prosent sjanse for resesjon
Sannsynligheten for en resesjon i løpet av de 12 kommende månedene er 50 prosent, ifølge medianestimatet blant de 42 økonomene som svarte på spørsmålet. Resultatet er det samme som februarundersøkelsen anslo.

-Debatten endres fra hvorvidt det er en nedgang til hvor lang og dyp den vil bli. Vi antar 55 prosent sannsynlighet for en resesjon. Nå ser det ut som den starter i inneværende kvartal, sier sjeføkonom Kurt Karl i Swiss Re til Bloomberg News.

Undersøkelsen anslår også at arbeidsledigheten vil stige til 5,5 prosent innen årsslutt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.